Zdrav život
 

Preporuke dodataka ishrani kod lecenja upale žucne kese

 

Ovo zapaljenje može da bude akutno ili hronicno. Akutno zapaljenje nastaje odjedanput. Praceno je dosta visokom temperaturom i bolovima ispod desnog rebarnog luka. U isto vreme javljaju se poremecaji u želucu i crevima, sa povracanjem i gadenjem na hranu, narocito masnu. Hronicno zapaljenje ne nastaje naglo i nije nikad tako jako, bolovi su blaži, a temperatura je jedva primetna ili nije uopšte povišena.
Pošto je zapaljenje žucne kese po svojim znacima vrlo slicno zapaljenju slepog creva, to je najpametnije da se za lecenje potraži savet lekara.
U toku zapaljenja hrana mora biti dijetalna, bogata ugljenim hidratima, kojih ima u povrcu, testu, grizu, kompotima i vocnim sokovima. Može se jesti obrano mleko, sir, kao i meso koje nije masno (jagnjece, telece, pilece), peceno na žaru ili kuvano. Zacini su zabranjeni, a takode mast, preradevine od mesa, alkohol i kafa.
Procitajte ceo clanak na www.narodnilek.com
 

Da bi znali koji preparati bi dali najbolje rezultate potreban je individualni program za Vas.
Preporuke i smernice za Vas možete da dobijete besplatno preko savetovališta,
ili ako želite da to bude najbrže moguae, možete da zatražite direktno mailom.

 

 

Konsultacije:

 

Savetovaliste-button          Pitajte-lekara-button

 

 

Preporuceni preparati:

 

Tecni hlorofil - zastita od stetnih supstanci   DIgestivni enzimi - poboljsanje varenja   Para Protex - zastita od bakterija virusa parazita   Ulje origana, origano ulje