Tečni kiseonik stabilizovan u kapima – najsnažnija podrška organizmu

OxyMax (60 ml)

Tečni kiseonik u kapima

Kome preporučujemo tečni kiseonik ?

  • Osobama koje žive u velikim gradovima i onima koji se bave sportskim aktivnostima
  • U cilju podsticanja i povećanja snabdevanja tela kiseonikom
  • U cilju poboljšanja metabolizma
  • U cilju poboljšanja performansi u sportu
  • U cilju povećanja energije i poboljšanja fizioloških procesa
  • U cilju poboljšanja apsorpcije vitamina, minerala, aminokiselina i biljaka

OxyMax možete da kupite u vašoj zemlji !

 

SRBIJA

6489.00 rsd + post

PORUDŽBENICA SRBIJA

HRVATSKA

305.26 kn + post

PORUDŽBENICA HRVATSKA

SLOVENIJA

49.00 eur + post

PORUDŽBENICA SLOVENIJA

B i H

89.00 km + post

PORUDŽBENICA BiH

MAKEDONIJA

2719.00 mkd + post

PORUDŽBENICA MAKEDONIJA

EVROPSKA UNIJA

ZA ZEMLJE EU

ODABERITE VAŠU ZEMLJU !


Šta znači stabilizovani tečni kiseonik?

Skoro svakog dana se pojavljuju novi članci i stručni izveštaji u medijima koji govore o pozitivnom uticaju vode obogaćene kiseonikom, dok se istovremeno javlja sve više pitanja u vezi raznih proizvoda koji sadrže stabilizovani kiseonik. Kako zapravo funkcioniše tečni kiseonik ? Kako bi smo otklonili sve eventualne nedoumice, obratili smo se stručnjaku na ovom polju, pa smo zamolili dr. Jožefa Kohana (Kohán József), da nam pomogne u tome, da i laicima na jednostavan i razumljiv način damo pravilne informacije u vezi ove tematike.

*****

Organizmu možemo obezbediti dodatni kiseonik na više načina: npr. hiperbaričnom terapijom (tojest udisavanjem kiseonika u posebnoj komori) ili putem primene raznih kupki i napitaka obogaćenih kiseonikom.

Kiseonik se usled svog specifičnog hemijskog svojstva loše apsorbuje u vodi. Jedan deo – kao i sve ostale gasove potrebne za disanje – prenosi krv u rastvorenoj formi. Iako je ta količina (0,3 ml kiseonika u 100 ml krvi) veoma mala, ipak je važna, pošto kiseonik može samo u fizički rastvorenoj formi da se apsorbuje u tkiva. Naša krv 99% kiseonika prenosi u formi vezanoj za hemoglobin (Hb), koji se može naći u crvenim krvnim zrncima. Jedna Hb molekula može vezati najviše četiri molekule kiseonika, i može prenositi 70 puta više kiseonika u krvi, naspram fizički rastvorene količine u krvnom serumu.

Fizički rastvoreni kiseonik u vodi predstavlja izuzetno malu količinu kiseonika koju možemo na taj način uneti, a pored toga, veoma loše se iskorišćava. Znači na taj način progutani životno važan gas predstavlja manje delotvoran izvor za brzo i efikasno dopunjavanje dodatne energije za organizam. Zato su mnogo delotvorniji rastvori koji sadrže tzv. “stabilizovani tečni kiseonik”. Oni nisu obogaćeni sa fizički rastvorenim kiseonikom, već sadrže kiseonik u hemijskoj vezi sličnoj hemoglobinu.

U slučaju fizički rastvorenog kiseonika O2 molekuli kiseonika se mešaju sa H2O molekulama vode, ali na taj način, što molekule vode okružuju molekule kiseonika, ali se ne mešaju međusobno kao jedinjenje.

Prilikom hemijskog rastvaranja (kao npr. u proizvodima koji sadrže stabilizovani kiseonik) se međutim elementi nalaze u specijalnim hemijskim supstancama u vidu organskih molekula, kao posebni gradivni elementi, koje okružuju molekule vode, koje se raspoređuju u posebne grupe. Molekule koje sadrže kiseonik u vodi se ne dele dalje, to će se desiti samo pod uticajem kiselina, kao na primer na koži ili u želudcu. Tada se ta jedinjenja raspadaju i oslobađaju se O2 molekule. Stabilizovani kiseonik je dakle tako „dizajniran”, kako bi ćelijski enzimi mogli da razbiju te hemijske veze, tojest kako bi mogli da oslobode za njih potreban kiseonik.

Oslobođene molekule kiseonika dospevaju u kapilare mukoze gastrointestinalnog trakta, i tamo mogu čak duplo povećati nivo rastvorenog kiseonika u krvnoj plazmi (onog kiseonika koji nije vezan za hemoglobin crvenih krvnih zrnaca). Razmena gasova između epitela se efikasnije obavlja tamo gde je mukoza vlažnija. Baš iz tog razloga se mnogo manje kiseonika može apsorbovati kroz kožu, nego na primer putem pluća, koja su prekrivena tankim slojem tečnosti. Isto tako, putem usta, jednjaka, želudca i intestinalne mukoze – usled slične epitelne strukture – je isto mnogo jednostavnija i efikasnija apsorpcija kiseonika.

Stabilizovani tečni kiseonik je zapravo voda, koja sadrži materije koje snažno vezuju O2. Ne treba ga pogrešno smatrati za isto kao tečnosti i mineralne vode obogaćene sa fizički rastvorenim kiseonikom, već je u pitanju takav proizvod, koji sadrži biološki iskoristivi kiseonik u specijalnoj hemijskoj vezi.

Dr. Jožef Kohan

 


Bez odgovarajućeg snabdevanja kiseonikom, naše telo neće optimalno funkcionisati. OxyMax® kapi sadrže molekule stabilizovanog kiseonika koji dospeva u krvotok tokom varenja. Ova forma koju telo može lako da iskoristi potpomaže u smanjenju štetnih efekata životne sredine, a povećava i naše fizičke performanse. U gradovima u kojima je vazduh zagađen i u kojima je količina kiseonika u vazduhu smanjena, kao i u slučaju povećane potražnje za kiseonikom tokom sportskih aktivnosti ili fizičkog rada,  OxyMax® može da bude od pomoći!

Biološka formula stabilizovanog kiseonika za dodatno snabdevanje organizma kiseonikom.

Sadrži 12 000 molekula kiseonika na milion delova. (Upoređenja radi: u vodovodnoj vodi je ova vrednost 5-7, a u potoku 10-12.)

Kao posledica industrijalizacije i zagađenja životne sredine koju povlači za sobom, postepeno se smanjuje količina kiseonika u vazduhu, što znači da ljudski organizam nema zadovoljavajući izvor kiseonika. lstovremeno, civilizacijski procesi zahtevaju sve više napora od organizma, pri čemu rastu potrebe za kiseonikom. Znači, dok s jedne strane imamo povećanje potrebe za kiseonikom, na drugoj strani izvori kiseonika su sve siromašniji.

Stabilizavani kiseonik dopunjuje organizam energijom, popravlja fiziološke procese, razmenu materija i krvotok, ublažava simptome disajnih poremećaja.

Poboljšava apsorpciju vitamina, minerala, aminokiselina i lekovitih biljaka u organizmu.

Poboljšava kapacitet fizičkih aktivnosti i značajno povećava učinak sportista. Stabilizovani kiseonik nam je dostupan u obliku molekula, a u krvotok dospeva preko digestivnog trakta. Karakteristike stabilizovanog kiseonika su: izuzetno je stabilan i u takvoj formi je postojan i vise godina, a organizam ga veoma lako apsorbuje.

Preparat stabilizovanog kiseonika uništava infektivne bakterije i parazite. Stoga je veoma dobra zaštita od bakterijskih, glivičnih, protozoalnih i virusnih infekcija.

Izvor života.

Pakovanje:    60 ml

Upoteba:    Pomešati 20 kapi OxyMax-a u 2,5 dl tečnosti.

Tečni kiseonik u kapima
Zemlje u kojima možete naručiti proizvode:
 
Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina,
Srbija, Makedonija i ostale zemlje EU
 
PRIRODA JE NAŠ TAJNI SASTOJAK !

Naručite OxyMax u vašoj zemlji !

SRBIJA

6489.00 rsd + post

PORUDŽBENICA SRBIJA

HRVATSKA

305.26 kn + post

PORUDŽBENICA HRVATSKA

SLOVENIJA

49.00 eur + post

PORUDŽBENICA SLOVENIJA

B i H

89.00 km + post

PORUDŽBENICA BiH

MAKEDONIJA

2719.00 mkd + post

PORUDŽBENICA MAKEDONIJA

EVROPSKA UNIJA

ZA ZEMLJE EU

ODABERITE VAŠU ZEMLJU !