sinusi4

Prirodni preparati za elimiisanje upale sinusa

Sinusitis se obicno javlja u hladnom vremenskom periodu (jesen-zima-prolece), ali u mnogim slucajevima može da nam stvara probleme i van sezone (alergija, hronicni sinusitis, dugo izlaganje promaji, infekcija, pad imuniteta…).
 
Oštar i intenzivan bol u predelu cela ili izmedu ociju? Bol zuba gornje vilice? Neprijatan osecaj kao da vam je lice oteklo, a nos zapušen? Sve su ovo simptomi sinusitisa i razlozi za što hitniju posetu lekaru.
 
Sinusi predstavljaju vazdušne otvore koji se nalaze u lobanji i koji su obloženi membranama od sluzi. Postoje cetiri para nazalnih sinusa: dva frontalna sinusa (u predelu cela, iznad ociju), dva maksilarna (gornjovilicna) sinusa – po jedan unutar obe jagodicne kosti, etmoidni sinusi (struktura nalik košnici od 18-20 otvora koja se nalazi iza mosta nosa), sfenoidni sinusi (iza nosa i ispod mozga).
 
Ono što je jako bitno znati o sinusima jeste da su oni poput otisaka prstiju i razlikuju se od osobe do osobe.
 
Šta je to sinusitis?
 
Sicušne strukture nalik dlakama pomažu prilikom pomeranja sluzi preko membrana sinusa i prema otvoru (izlazu). Naime, svi sinusni otvori spajaju se u nosu i na taj nacin omogucavaju neometanu razmenu vazduha i sluzi. Infekcije ili alergije prouzrokuju upalu sinusnog tkiva, izazivaju crvenilo i otoke – a upravo ovo predstavlja sinusitis.
Procitajte ceo clanak na stranici: www.krstarica.com

Konsultacije:

Svetovaliste-button          Pitajte-lekara-button

Preporuceni preparati:

 

Para Protex - zastita od bakterija virusa parazita   Ulje origana, origano ulje   Virago - jacanje imunog sistema - jacanje imuniteta

Multivitaminski preparat za krvnu grupu 0   Multivitaminski preparat za krvnu grupu B   Multivitaminski preparat za krvnu grupu AB   Multivitaminski preparat za krvnu grupu A