Selen za sve važne funkcije u organizmu

Pro Selenium (60 tableta)

Selen za odbranu od slobodnih radikala

Kome preporučujemo selen ?

  • Svima koji su u potrazi za jakom antioksidantnom zaštitom
  • Pušačima
  • Ljudima koji pate od hipertiroidizma
  • Muškarcima u cilju povećanja plodnosti
  • Za suplementaciju tretmana protiv visokog nivoa holesterola
  • Osobama koje slede striktnu vegansku dijetu, imajući u vidu da njihova ishrana ne sadrži prehrambene proizvode životinjskog porekla koji se smatraju dobrim izvorima selena
  • Za suplementaciju terapije protiv zapaljenskih procesa u telu, posebno u slučaju artritisa

Pro Selenium možete da kupite u vašoj zemlji !

SRBIJA

999,00 rsd + post

NARUČITE U SRBIJI

HRVATSKA

51.58 kn + post

NARUČITE U HRVATSKOJ

SLOVENIJA

8.40 eur + post

NARUČITE U SLOVENIJI

B i H

14.00 km + post

NARUČITE U B i H

MAKEDONIJA

408,00 mkd + post

NARUČITE U MAKEDONIJI

EVROPSKA UNIJA

Mineral selen jača imuni sistem u borbi sa virusima i drugim patogenim agensima. Dakle, bela krvna zrnca, antitela makrofage i inteferon su uz njega puno delotvorniji. Uzimanju ovog dodatka, govori u prilog i istraživanje, da se dodatnim uzimanjem ovog minerala usporava i sprečava virus herpesa, virus hepatitisa, pa čak i virus ebola i AIDS-a. Sve studije moderne onkologije govore da je izuzetan u prevenciji kancerogenih procesa, kao i da je procenat učestalosti pojave raka pluća, rektuma (debelog creva), bešike, jednjaka, grlića materice i tela materice uzimanjem selena mnogo manji. Od Limfoma, vrste raka limfnog sistema, sve raširenijeg u svetu , mnogo češće obolevaju osobe sa niskim nivoom selean. Kao snažan antioksidant izuzetan je u zaštiti od srčanih bolesti. Dokazano je da je kod osoba sa niskim nivoom selena pojava srčanih bolesti i za 70% češća nego kod onih koji imaju normalan nivo ovog minerala. Selen je važan činilac u kontroli i sprečavanju srčanih aritmija, kao i iznenadnog zastoja srca. U samom središtu zapaljenja, u kombinaciji sa vitaminima A, C i E izuzetno povoljno deluje kod osteoartritisa, kolitisa kao i psorijaze. Uspešno deluje i kod hormona T4 (štitne žlezde), jer uspešno aktivira enzime koji stimulišu stvaranje ovog važnog hormona. Veoma je bitan bitan i u detoksikaciji organizma teškim metalima: olovom, platinom, živom, kadmijumom, talijumom, jer se u njegovom prisustvu oni, odnosno njihove soli pretvaraju u inertne i neopasne materije.
 
Enzim glutation peroksidaza koja direktno zavisi od selena, veoma je niska kod osoba obolelih od multiple skleroze , pa se i kod ove veoma teške bolesti preporučuje povećan unos ovog minerala. Plodnost takođe zavisi od količine selena, a deficitaran je i kod degenerativnih bolesti kičmene moždine dece, čije majke imaju nedostatak selena tokom trudnoće. Kao izuzetan „Lovac na slobodne radikale“ i u Dermatologiji, selen je odgovoran za sprečavanje seboreje, nastanka peruti.

Autor teksta: Dr. Isa Alizadeh

Pakovanje:     60 tableta

Selen - antioksidantna zaštita organizma
Zemlje u kojima možete naručiti proizvode:
 
Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina,
Srbija, Makedonija i ostale zemlje EU
 
PRIRODA JE NAŠ TAJNI SASTOJAK !

Naručite Pro Selenium u vašoj zemlji !

SRBIJA

999,00 rsd + post

NARUČITE U SRBIJI

HRVATSKA

51.58 kn + post

NARUČITE U HRVATSKOJ

SLOVENIJA

8.40 eur + post

NARUČITE U SLOVENIJI

B i H

14.00 km + post

NARUČITE U B i H

MAKEDONIJA

408,00 mkd + post

NARUČITE U MAKEDONIJI

EVROPSKA UNIJA