Regulisaanje niskog krvnog pritiska pomocu dodataka ishrani

 
Zdrav život
 

Nizak krvni pritisak se definiše kao vrednost krvnog pritiska koja je niža od normalno ocekivane za pojedinu osobu u odredenim uslovima i relativan je pojam. Vrednosti krvnog pritiska razlikuju se zavisno od aktivnosti, godina starosti, lekova i zdravstvenog stanja. Veliko je pitanje koliko nizak treba biti krvni pritisak kako bi se dugotrajno stanje niskog krvnog pritiska oznacilo kao bolest – hronicna hipotenzija sa simptomima i/ili smanjenjem kvaliteta života.
Hipotenzija definiše se krvnim pritiskom manjim od 100/60 mmHg izmerenim više puta u ambulantnim uslovima uz postojanje simptoma (umor, poremecaj sna, vrtoglavica, omaglice, nesvestice, anksioznost ili depresija, osecaj jakog lupanja srca, znojenje) i odsutnost drugih bolesti. Osim trajno prisutnog niskog krvnog pritiska (hronicna primarna, idiopatska) kome se ne može otkriti uzrok, postoji sekundarna hipotenzija uzrokovana razlicitim bolestima, stanjima i lekovima, i akutna stanja s naglim padom krvnog pritiska od kojih su ortostatska (posturalna) i postprandijalna hipotenzija najucestalije.

 

 

Konsultacije:

 

Svetovaliste-button                               Pitajte-lekara-button

 

 

Preporuceni dodaci ishrani kod niskog krvnog pritiska:

 

Mega qProtect - kompleksan antioksidantni preparat   Panax Ginseng - zensen u najboljoj formi   Ginkgo XC - Ginko pomoc mozdanim funkcijama   Organski Noni - Visoko koncentrovan