Power Mins – minerali u punom sastavu

Power Mins (100 tableta)

Power Mins - neophodni minerali
  • Sportistima i osobama koje se bave fizičkim radom, zbog intenzivnog znojenja
  • Osobama kojima je potrebna suplementacija gde su zastupljeni minerali
  • Osobama koje uzimaju vitamine u cilju optimizacije blagotvornih efekata koje vitamini daju
  • Osobama koje žele da obnove svoje zdravstveno stanje nakon bolesti


Power Mins možete da kupite u vašoj zemlji !

SRBIJA

1539.00 rsd + post

PORUDŽBENICA SRBIJA

HRVATSKA

105.26 kn + post

PORUDŽBENICA HRVATSKA

SLOVENIJA

14.00 eur + post

PORUDŽBENICA SLOVENIJA

B i H

25.60 km + post

PORUDŽBENICA BiH

MAKEDONIJA

727.00 mkd + post

PORUDŽBENICA MAKEDONIJA

EVROPSKA UNIJA

ZA ZEMLJE EU

ODABERITE VAŠU ZEMLJU !


Snaga minerala

Kompleksni proizvod gde su zastupljeni svi potrebni minerali, koji je među prvima uveden u paletu ponude CaliVite, i dan danas je među najpopularnijim proizvodima. I to ne bez razloga, pošto je u pitanju dodatak ishrani koji ima idealan mineralni sastav, koji savršeno odgovara našim svakodnevnim potrebama. Dobro je poznata činjenica da su za zdravo funkcionisanje organizma neophodni vitamini, aminokiseline, antioksidanti, probiotici za zdravu crevnu floru, kao i ostale esencijalne gradivne materije. Mineralne materije – slično vitaminima – su isto tako neophodne gradivne materije organizma, i takođe treba da se unose iz spoljašnjih izvora.

 

Kalcijum se apsorbuje 99,5% u kostima i zubima, a ostatak čini nezamenljivi gradivni deo krvne plazme. Učestvuje u procesu zgrušavanja krvi, pomaže kontrakcije mišića (i tu ne mislimo samo na skeletalne mišice, već i na respiratorne mišice, kao i na srčani mišić). Zato je njegova dopuna od izuzetnog značaja, pošto naše kosti funkcionišu kao skladište, koje se može „puniti” do 30-e godine starosti, nakon čega se to stanje ravnoteže postepeno počinje smanjivati. Svakodnevna dopuna kalcijuma može biti značajna ne samo iz razloga normalnog funkcionisanja metabolizma, već i zbog zaštite kostiju. U poslednje vreme se vrše ispitivanja, gde se ispituje uloga kalcijuma u postizanju zdrave telesne mase, pošto prema nekim kliničkim ispitivanjima, redovna dopuna kalcijuma je davala pozitivne rezultate prilikom korišcenja dijetalne ishrane kao što su davali i ostali minerali.
Kod mnogih osoba, kalcijum je neizostavni preparat u ormariću za lekove, pošto može biti od pomoći u sezoni alergija, za ublažavanje neprijatnih simptoma.
 
Magnezijum slično kalcijumu, učestvuje u mnogim procesima u organizmu. Gradivni je deo više stotina enzima, učestvuje u procesima stvaranja energije i sinteze belančevina, doprinosi pravilnom funkcionisanju srca i kardiovaskularnog sistema, kao i zdravom funkcionisanju mišića. U slučaju njegovog nedostatka, mogu se javiti grčevi u mišićima, ili karakteristični grčevi u nogama tokom noći.
 
Cink je značajan antioksidant, čije je prisustvo u organizmu neophodno u borbi protiv slobodnih radikala. Učestvuje u funkcionisanju imunog sistema, jer je sastavni deo imunih ćelija. Gvožđe igra značajnu ulogu u procesima stvaranja krvi i transportu kiseonika. U slučaju hroničnog nedostatka, stvaraju se manje vredna crvena krvna zrnca, a snabdevenost tkiva kiseonikom postaje neodgovarajuće, što može dovesti do klasične anemije. Prema podacima WHO (Svetske zdravstvene organizacije), ovom pojavom je pogođeno 10-20% populacije širom sveta, prvenstveno ženske i starije osobe, kao i deca.
 
Jod je jedan od najpoznatijih mineralnih materija, pošto je opšte poznato, da ima esencijalnu ulogu u funkcionisanju štitne žlezde. Međutim, mnogo manji broj ljudi zna podatak, da je u određenim regijama u Evropi nedostatak joda značajan. Kao rezultat, treba obratiti posebnu pažnju na optimalni unos joda, pošto pravilno funkcionisanje štitne žlezde utiče na metabolizam ugljenih hidrata, masti i belančevina. Manje je poznata i činjenica, da za normalno stvaranje hormona štitne žlezde selen takođe od izuzetnog značaja, koji pored toga, takođe doprinosi zdravom funkcionisanju imunog sistema.
 
Hrom je veoma čest sastojak preparata namenjenih za smanjenje telesne mase zbog svoje uloge u procesima metabolizma, pošto utiče na metabolizam ugljenih hidrata (pa samim tim i na metabolizam masti i belančevina), a prema rezultatima određenih studija može da smanji želju za slatkišima.
 
Mangan takođe ima mnogostruko dejstvo u funkcionisanju organizma, kao i većina prethodno opisanih minerala. Učestvuje u procesima stvaranja energije, u procesima metabolizma belančevina, masti i ugljenih hidrata, kao i u održavanju zdravlja koštane strukture. Kao delotvoran antioksidant doprinosi i očuvanju zdravlja ćelija.
 
Prema tome, jasno se vidi da minerali čak i  uneshvatljivo malim količinama učestvuju u velikom broju značajnih procesa, pa baš iz tog razloga redovna dopuna ovih minerala je od posebnog značaja. I to posebno tokom letnjeg perioda, pošto se usled izraženijeg znojenja gube znatne količine tečnosti i mineralnih materija, koje treba dopuniti zarad pravilnog i zdravog funkcionisanja našeg organizma!
Sastav:
Kalcijum
250 mg
Magnezijum
150 mg
Kalijum
24 mg
Cink
7.5 mg
Mangan
4 mg
Gvožđe
4 mg
Bakar
0.5 mg
Jod
50  µg
Selen
20  µg
Hrom
50  µg
Molibden
125  µg

Pakovanje:    100 tableta

Upotreba:   Ukoliko lekar drugacije ne odredi, 2-4 tablete dnevno.

Power Mins - neophodni minerali
Zemlje u kojima možete naručiti proizvode:
 
Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina,
Srbija, Makedonija i ostale zemlje EU
 
PRIRODA JE NAŠ TAJNI SASTOJAK !

Naručite Power Mins u vašoj zemlji !

SRBIJA

1539.00 rsd + post

PORUDŽBENICA SRBIJA

HRVATSKA

105.26 kn + post

PORUDŽBENICA HRVATSKA

SLOVENIJA

14.00 eur + post

PORUDŽBENICA SLOVENIJA

B i H

25.60 km + post

PORUDŽBENICA BiH

MAKEDONIJA

727.00 mkd + post

PORUDŽBENICA MAKEDONIJA

EVROPSKA UNIJA

ZA ZEMLJE EU

ODABERITE VAŠU ZEMLJU !