Melatonin kapsule za dobar san i regulisanje ritma spavanja

Melatonin (180 kapsula)

Melatonin kapsule za regulisanje sna i ritma spavanja

Dobar san je osnova dobrog zdravlja. Iako naše telo samo proizvodi melatonin, brz način života, česta putovanja, rad u smenama ili bolest mogu da doprinesu smanjenoj proizvodnji ovog hormona.
Melatonin kapsule skraćuju vreme do prijatnog sna i doprinose uspostavljanju urednog biološkog ritma budnosti i sna.

Za razliku od sintetičkih lekova, kod korišćenja prirodnog melatonina lice se budi odmorno i sveže.

Melatonin možete da kupite u vašoj zemlji !

SRBIJA

2139.00 rsd + post

NARUČITE U SRBIJI

HRVATSKA

136.84 kn + post

NARUČITE U HRVATSKOJ

SLOVENIJA

TRENUTNO NEMA NA STANJU!

B i H

Melatonin u BiH je od 3 mg. Pakovanje 60 tableta.

24.90 km + post

PORUDŽBENICA BiH

MAKEDONIJA

TRENUTNO NEMA NA STANJU!

E U

U našem mozgu se  nalazi pinealna žlezda, ili epifiza. U vreme kada se smanji prirodna svetlost, ova žlezda proizvodi melatonin iz serotonina, koji ima važnu  ulogu u održavanju ritma sna i budnosti. Prilikom smanjenja količine  prirodne svetlosti, povećava se proizvodnja melatonina, koji nam  obezbeđuje fiziološki zadovoljavajući odmor. Naziv „melatonin“ potiče od  grčke reči melas koja u prevodu znači „crno“, ukazujući na taj način da  se melatonin proizvodi samo u tami. Melatonin je važan i kod životinja,  ne samo kod ljudi. Ptice selice znaju da je vreme za selidbu, u jesen,  na osnovu dejstva melatonina. Ova supstanca takođe reguliše i rast dlake  kod životinja (i linjanje), i stanje hibernacije kod nekih životinja.

Nivo  melatonina u organizmu se menja, u zavisnosti od našeg ritma. Postoji određena vrsta dnevnog ritma koji zavisi od sunčeve svetlosti, i  sezonski ritam koji zavisi od dužine dana. Nivo melatonina noću može da  bude i do deset puta veći od nivoa melatonina u našem organizmu tokom dana.

Ova ravnoteža lako može  biti poremećena, pogotovo kod ljudi koji rade noću, ili često menjaju  nekoliko vremenskih zona. Osobe koje imaju poteškoća sa spavanjem, često  koriste sintetičke lekove (tablete za spavanje), mada bi mogli da  pomognu sebi i uzimanjem prirodnih dodataka ishrani, koji bi prirodnim  putem nadoknadili manjak melatonina u njihovom organizmu. Za razliku od  sintetičkih lekova, kod uzimanja prirodnog melatonina, osobe se bude odmorne i sveže.

Bitno je napomenuti da se proizvodnja melatonina u našem telu smanjuje kako  starimo, tako da ovaj preparat može biti od velike pomoći starijim osobama koje pate od poremećaja sna. Ljudsko telo najbolje funkcioniše ukoliko postoji pravilan ciklus spavanja i budnog stanja. Pomažući pri  održavanju zadovoljavajućeg sna i relaksacije, Melatonin doprinosi zdravom funkcionisanju imunog sistema, krvnog pritiska i telesne  temperature.

 
PAŽNJA!
 

Nemojte prekoračiti preporučene dnevne količine!

Melatonin  treba uzeti 30 – 60 minuta pre spavanja. Pošto utiče na koncentraciju, izbegavajte  upravljanje motornim vozilima i radnim  mašinama nakon uzimanja melatonina!

U slučajevima  ozbiljnih poremećaja sna i poznatih oštećenja nervnog sistema, konsultujte se sa vašim lekarom, pre upotrebe ovog preparata!

U skladu sa bioritmom.

Sastav:          Melatonin    1 mg

Pakovanje:     180 kapsula

Upotreba:    2 kapsule pola sata pre spavanja.

Naručite melatonin u vašoj zemlji !

SRBIJA

2139.00 rsd + post

NARUČITE U SRBIJI

HRVATSKA

136.84 kn + post

NARUČITE U HRVATSKOJ

SLOVENIJA

TRENUTNO NEMA NA STANJU!

B i H

Melatonin u BiH je od 3 mg. Pakovanje 60 tableta.

24.90 km + post

PORUDŽBENICA BiH

MAKEDONIJA

TRENUTNO NEMA NA STANJU!

E U