upala uha kod djeteta 620 x 400
 

Decje bolesti – upala uha

 

Strucnjaci procenjuju da cak 80% mališana do pete godine bar jednom oboli od upale uha. U zimskom periodu uzrok infekcije najcešce je virus, dok tokom leta upalu najcešce uzrokuju bakterije koje preko vode dospevaju u uši mališana – na primer, ako dete pliva u bazenu ili moru, ili prilikom pranja ušiju. Infekcije uha mnogo se cešce javljaju kod beba i male dece nego kod odraslih, a razlog za to jeste nerazvijenost imunološkog sistema, ali cinjenica je da su kod mališana ušni kanali mnogo kraci, pa mikroorganizmi lakše dospevaju do bubne opne. Najcešci oblik ušne infekcije jeste otitis media – infekcija srednjeg uha. Kada se inficira ovaj deo uha, u njemu se nagomilava tecnost i pritiska bubnu opnu koja se povija ka unutra i uzrokuje jak bol. Pritisak tecnosti može da bude toliko snažan da izazove pucanje bubne opne, što se manifestuje prestankom bola i izlivanjem sekreta. Perforirana bubna opna najcešce zaceljuje bez primene terapije, ali ako se to desi, dete se obavezno mora odvesti kod doktora.

 

 

Da bi znali koji preparati bi dali najbolje rezultate potreban je individualni program za Vas. To je upravo ono na cemu radi CaliVita International.
Preporuke i smernice za Vas možete da dobijete preko savetovališta,
ili ako želite da to bude najbrže moguce, možete da pitate lekara.

 

Svetovaliste-button                                       Pitajte-lekara-button

 

 

Preporuceni preparati:

 

Multivitamin za decu +D vitamin - tablete za zvakanje   C 300 Plus - Vitamin C od 300 mg u tabletama   Para Protex - zastita od bakterija virusa parazita   Organski Noni - Visoko koncentrovan