dr-meningitis
 

Meningitis kod dece i lecenje prirodnim preparatima

 

Meningitis je upala zaštitnih ovojnica koje obavijaju mozak i lednu moždinu, a koje poznajemo i kao moždane ovojnice. Upalu mogu prouzrociti infekcije virusima, bakterijama ili drugim mikroorganizmima, rede i lekovima. Meningitis je bolest koja može ugroziti život, jer je upala u blizini mozga i ledne moždine pa se stoga to stanje smatra hitnim slucajem.
Najcešci simptomi meningitisa su glavobolja i ukocenost vrata koji su povezani s groznicom, smetenošcu ili promenjenim stanjem svijesti, povracanjem te preosjetljivosti na svetlost (fotofobija) i glasne zvukove (fonofobija). Deca cesto pokazuju samo nespicificne simptome kao što su razdražljivost i mamurluk. Ukoliko se pojavi i osip može se raditi o posebnom uzroku meningitisa. Meningitis uzrokovan meningokoknom bakterijom može, na primjer, pratiti karakteristican osip.
 

 

Da bi znali koji preparati bi dali najbolje rezultate potreban je individualni program za Vas.
Preporuke i smernice za Vas možete da dobijete besplatno preko savetovališta,
ili ako želite da to bude najbrže moguce, možete da pitate lekara.

 

Svetovaliste-button                                    Pitajte-lekara-button

 

 

Preporuceni preparati:

 

Virago - jacanje imunog sistema - jacanje imuniteta   Multivitamin za decu +C vitamin - tablete za zvakanje   Multivitamin za decu +D vitamin - tablete za zvakanje   Para Protex - zastita od bakterija virusa parazita   Organski Noni - Visoko koncentrovan