Dodaci ishrani za poboljšanje cirkulacije na prirodan način

Preparati za poboljšanje cirkulacije

S obzirom na to da su u osnovi brojnih srčanih i moždanih oboljenja, loša cirkulacija i drugi poremećaji protoka krvi najčešći su uzroci smrtnosti, kao i amputacija ekstremiteta.
– Glavni uzroci koji prouzrokuju slabu cirkulaciju su nasleđe, nepravilna ishrana, gojaznost, loše navike kao što je pušenje, manjak fizičke aktivnosti i nepridržavanje saveta tokom lečenja hronicnih bolesti, kao na primer dijabetesa – kaže prim. dr Marjan Ilić, vaskularni hirurg beogradskog KBC „Zvezdara“.
Bolesnici sa oslabljenom perifernom, to jest cirkulacijom u nogama i rukama, gotovo u 90 odsto slučajeva imaju i slabu cirkulaciju u krvnim sudovima srca, vrata i glave.
– Lošu cirkulaciju u perifernim delovima tela, kao što su stopala i šake, pacijent će da primeti tako što oseća da mu je hladno na ruke i noge. Osim toga koža može da poprimi plavu, pa modru boju, ruke trnu i oseća grčeve dok hoda. Bolovi, nezavisno od toga da li su u natkolenicama, potkolenicama ili stopalima, mogu da uminu posle odmora, ali se ponovo javljaju čim počne nova aktivnost. Oslabljena cirkulacija može da prouzrokuje i nesvesticu, pospanost, slabost, zaboravnost, lošu koncentraciju, gubitak pažnje i „trnce“ u rukama i nogama.

Procitajte ceo članak ovde.

Da bi znali koji preparati bi dali najbolje rezultate potreban je individualni program za Vas.
Preporuke i smernice za Vas možete da dobijete besplatno preko savetovališta,
ili ako želite da to bude najbrže moguće, možete da zatražite direktno mailom.
 

 

Preparati koji poboljšavaju cirkulaciju: