Cink u tabletama – Dovoljno cinka za 100 dana

Chelated Zinc (100 tableta)

Cink u tabletama sa helatnom vezom za potpunu apsorpciju

Kada vam je potreban cink?

  • Kada vam je potrebno poboljšanje funkcija reproduktivnih organa
  • Kada ne konzumirate, u dovoljnoj količini i dovoljno često, prehrambene proizvode sa visokim sadržajem cinka, kao što je meso ili integralne žitarice
  • Ako ste sportista ili se bavite teškim fizičkim radom
  • Tokom stresnih životnih situacija
  • Kada živite u naseljima u kojima je vazduh zagađeniji, zbog antioksidantnih efekata
  • Uvek

Chelated Zinc možete da kupite u vašoj zemlji !

SRBIJA

969.00 rsd + post

PORUDŽBENICA SRBIJA

HRVATSKA

51.58 kn + post

PORUDŽBENICA HRVATSKA

SLOVENIJA

7.40 eur + post

PORUDŽBENICA SLOVENIJA

B i H

Trenutno nema

MAKEDONIJA

386.00 mkd + post

PORUDŽBENICA MAKEDONIJA

EVROPSKA UNIJA

ZA ZEMLJE EU

ODABERITE VAŠU ZEMLJU !


Cink u tabletama ima višestruku namenu. Cink je jedan od najvažnijih elemenata u tragovima; učestvuje u funkcionisanju nekoliko enzima. Može se naći u svakoj od naših ćelija, ali naše telo ne skladišti cink u većim količinama kako bi ga kasnije moglo iskoristiti u slučaju potrebe. Zbog toga je potrebno uzimati cink kontinuirano, posebno u određenim slučajevima – kada ljudi žive na područjima sa zagađenim vazduhom ili nemaju balansiranu ishranu – potrebno dopuniti ishranu u vidu moderne formule.

Cink je prisutan u svim našim ćelijama, ali njegova raspoređenost nije podjednaka u telu. U mozgu, srcu, plućima i mišićima je prisutan u manje-više stalnoj koncentraciji. Količina u krvi, testisima ili na primer u kosi najviše zavisi od sadržaja u ishrani. Cink igra veoma važnu ulogu u fiziološkim procesima; sastojak je u više od 70 enzima. Čini deo, na primer insulina (odgovoran je za njegovu prostornu strukturu), a pošto je to hormon odgovoran za obradu šećera, predstavlja važan element metabolizma ugljenih hidrata. Neophodan je sastavni deo enzima koji štite telo od štetnih uticaja slobodnih radikala. Za ljude koji žive u velikim gradovima sa zagađenim vazduhom, dodavanje cinka se svakako preporučuje. Cink je takođe neophodan za normalno odvijanje deobe ćelija. Ćelije imunog sistema se često multipliciraju, pa tako cink doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema. Cink takođe učestvuje u funkcionisanju reproduktivnih organa, i doprinosi održavanju zdrave strukture kože. Njegovi prirodni izvori su različite vrste mesa, plodovi mora (morska riba, školjke, itd.) pšenične klice, pivski kvasac, mahunarke, povrće, mleko i mlečni proizvodi. U savremenim formulama – tako i u formulama Chelated Zinc (Cink u tabletama sa helatnom vezom) i Mega Cink – cink je prisutan u heliranom obliku. To je najefikasniji način unošenja, budući da ga u helatnoj formi naše telo najbolje iskorišćava.
Cink kontroliše i reguliše metaboličke procese, funkcionisanje enzimskih sistema i održava celovitost ćelije. Neophodan je za sintezu belančevina i za proizvodnju DNK i pomaže proizvodnju insulina. Reguliše kontraktivnu sposobnost mišića i ubrzava zalečenje rana. Pojačava rast i mentalnu svežinu i može da pomogne u lečenju izvesnih mentalnih smetnji. Pošto je cink potreban za normalnu proizvodnju testosterona i sperme, neki slučajevi poremećaja potencije mogu se objasniti nedostatkom cinka. Nije slučajno što je ostriga kao afrodizijak (sredstvo za pojačanje polnog nagona) neobično popularna, jer ona sadrži veliku količinu cinka. U slučaju manjka cinka raste apsorpcija teških metala u organizmu i, obratno, unošenjem cinka može se smanjiti ugradnja toksičnih materija.
 
Cink spada u grupu elemenata u tragovima koji učestvuje u skoro svim metaboličkim procesima i prisutan je u skoro svakoj ćeliji našeg tela. Doprinosi zdravom funkcionisanju imunog sistema, zdravlju kose, kože i noktiju, održava normalan nivo testosterona, muškog polnog hormona, kao i normalne mentalne funkcije, dok u isto vreme inhibira štetne oksidativne procese zbog svojih antioksidantnih osobina.
 
Cink u tabletama - Chelated Zinc
Pakovanje:       100 tableta
Sastav:             Cink     15 mg
Upotreba: Ukoliko lekar drugačije ne odredi, 1 tableta dnevno.
Helatna veza cinka za potpunu apsorpciju
Zemlje u kojima možete naruciti proizvode:
 
Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina,
Srbija, Makedonija i ostale zemlje EU
 
PRIRODA JE NAŠ TAJNI SASTOJAK !

Naručite Chelated Zinc u vašoj zemlji !

SRBIJA

969.00 rsd + post

PORUDŽBENICA SRBIJA

HRVATSKA

51.58 kn + post

PORUDŽBENICA HRVATSKA

SLOVENIJA

7.40 eur + post

PORUDŽBENICA SLOVENIJA

B i H

Trenutno nema

MAKEDONIJA

386.00 mkd + post

PORUDŽBENICA MAKEDONIJA

EVROPSKA UNIJA

ZA ZEMLJE EU

ODABERITE VAŠU ZEMLJU !