Preparati korisni kod alergija

Alergije

Alergije se javlajju u raznim oblicima i razlikuju se težinom od blago neugodnih do opasnih po život. Izraz alergija se odnosi na reakciju organizma na materiju koja obično nije škodljiva.

Većina alergijskih reakcija nije ozbiljna ali neke, poput anafilakse mogu da budu veoma ozbiljne i opasne. U celosti se može izlečiti tek nekolicina alergija, ali za ublažavanje je na raspolaganju čitav niz konvencionalnih i alternativnih načina lečenja.

Alergije mogu uspešno biti ublažene korišćenjem lekovitog bilja kao što su kamilica, vidac (očanica), beli luk, kopriva, hajdučka trava.

Vitamin C i bioflavonoidi koji se nalaze u citrusnom voću deluju kao antihistaminici, pa bi trebalo uzimati citrusno voće u povećanim količinama ili uzimati prirodni vitamin C u količioni od 500 mg tri puta na dan. Vitamini A i vitamini grupe B su jaki stimulansi odbrambenom sistemu organizma.

Proizvodi koji sadrže matični mleč mogu da ublaže ili ukinu simptome respiratornih alergija, ali ne biste ih smeli uzimati ako ste alergični na pčelinji ubod.

Alergije – preporučeni dodaci ishrani: