Vitamin D u kapima za celu porodicu D-Drops

D-Drops (30 ml)

Vitamin d3 u kapima
 • Kada veći deo vremena provodite u zatvorenim prostorijama
 • Kada se borite sa viškom kilograma i imate povećanu potrebu za vitaminom D
 • Kada želite da očuvate svoj imuni sistem, pošto vitamin D doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema
 • Kada želite da očuvate zdravlje svojih kostiju i zuba, imajući u vidu da vitamin D doprinosti tome
 • Kada ste žena u drugom stanju zbog pravilnog razvoja koštanog sistema embriona i zaštite vaših kostiju, tokom dojenja u cilju očuvanja odgovarajućih nivoa vitamina
 • Ukoliko ste vegetarijanac
 • Ukoliko se borite sa alergijom na sunce

D-Drops možete da kupite u vašoj zemlji !

Vitamin D

Vitamin D je jedini vitamin kod koga je jedan hormon biološki aktivan oblik. Ime vitamin D označava grupu srodnih jedinjenja. Vitamin D3, koji se naziva i holekalciferol, oblik je vitamina D koji naša koža, kada je izložena suncu, sintetizuje iz holesterola. Kod većine mladih ljudi dovoljno je osunčavanje šaka, lica i ruku u trajanju od 10-15 minuta, tokom nekoliko dana, za sintezu potrebne količine vitamina D. Nakon apsorpcije iz životnih namirnica ili sinteze u koži, vitamin D se u jetri pretvara u akumulativni oblik. Prema potrebi on se onda može u bubregu pretvoriti u svoj aktivni oblik. Dobro funkcionisanje jetre i bubrega je preduslov za optimalni status vitamina D u organizmu.

Funkcije vitamina D:

Zdrave kosti i zubi: vitamin D je neizostavan za normalnu građu kostiju i održavanje gustine kao i za jačinu kostiju u odraslom dobu. Vitamin D pospešuje apsorpciju kalcijuma iz namirnica i povećava količinu akumuliranog kalcijuma u telu. On, takođe, uvećava sakupljanje minerala u kostima. Vitamin D utiče na stvaranje zuba na isti način. Stanje nedostatka se ispoljava  u tankoj, narvnomernoj, lošoj gleđi zuba koja je neotporna na karies.

Imuni sistem: vitamin D pomaže aktiviranje i reakciju belih krvnih zrnaca kod infekcije. Novije studije ukazuju na povezanost između poremećaja metabolizma vitamina D i nastajanja autoimunih reakcija (multiple skleroza, dijabetes tip 1, kronova bolest, psorijaza itd.)

Rast i razvoj ćelija: vitamin D ima važnu kontrolnu funkciju pri razvoju ćelija najrazličitijih tkiva, gde spadaju i bela krvna zrnca i ćelije u epitelnom sloju tkiva. Vitamin D sprečava rast nenormalnih, loše razvijenih ćelija i omogućava razvoj zdravih funkcionalnih zrelih ćelija.

Oblasti primene

Osteoporoza: Vitamin D zajedno sa kalcijumom pripada „zlatnom standardu“ u prevenciji i terapiji osteoporoze. Spojen sa kalcijumom i ostalim mikrohranljivim supstancama, vitamin D može uspori ili čak zaustavi gubitak koštane mase kod osteoporoze. Zajedno sa kalcijumom može da uspori smanjenje vilične kosti i tako održi potpornu osnovu za zube i desni.

Prevencija karcinoma: vitamin D smanjuje rizik od različitih oblika karcinoma.

Multipla skleroza: Izgleda da sunčeva svetlost i vitamin D igraju važnu ulogu kod multiple skleroze. U oblastima sa puno sunčevih zraka (Alpi, Ekvator) gotovo da i nema pojave multiple skleroze. Intervencije vitaminom D su u studijama pokazale njegovo stabilizirajuće dejstvo.

Slabost mišića i prevencija pada: Jedna nova meta analiza je pokazala da redovno, svakodnevno uzimanje vitamina D doprinosi značajnom smanjenju padova kod starijih ljudi. Verovatno je poboljšanje strukture kostiju zaslužno za ovu pojavu. Uz to se i kod mlade i kod starije populacije moglo dokazati direktno jačanje mišića. Ovo saznanje je od izuzetnog značaja za smanjenje učestalosti fraktura kod pacijenata sa osteoporozom.

Psorijaza: Zbog sposobnosti da reguliše i razvija ćelije kože, vitamin D može da uspori abnormalan rast ćelija psorijaze i utiče na intenzitet bolesti.

Imunomodulacija: vitamin D poseduje imunomodulativno dejstvo (odavno poznato iz korišćenja ribljeg ulja). Ovo njegovo svojstvo bi moglo u budućnosti da dobije još više na važnosti, ako se značaj vitamina D za stabilizaciju autoimunih bolesti bude potvrdio u još šire sprovedenim studijama.

Upale, bolovi: Davanje vitamina D u dozi 2000-3000 IJ (=50-75µg) smanjuje klasične upalne parametre, kao što je C-reaktivni protein (CRP), interkleukin6 (IL-6) kao i NF-kapa B. Kod pacijenata sa bolovima u leđima, interventno davanje vitamina D je pokazalo da su svi pacijenti, koji su imali manjak vitamina D, reagovali jacnim kliničkim poboljšanjem stanja.

Gubitak sluha: manjak vitamina D može da uzrokuje zujanje u ušima i gubitak sluha.

Suplementacija ovim vitaminom je od posebnog značaja tokom mračnije jesenje i zimske sezone, u trudnoći, za decu u razvoju,nakon menopauze i za starije, kao i u slučaju problema sa apsorpcijom vitamina D i gojaznosti (hronični gastrointestinalni poremećaj, Kronova bolest, ulcerozni kolitis).
 
Uz pomoć CaliVite® možete veoma lako učiniti nešto pozitivno za svoje zdravlje, i to uz pomoć prirodnih sastojaka! Iskoristite ovu mogucnost! * Računajuci sa preporučenom dnevnom primenom (za odrasle 1 kap – 400 IJ/dnevno).
Pažnja!
 
 • Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu količinu!
 • Čuvati na tamnom, suvom i hladnom mestu, zatvoreno, po otvaranju bočicu čuvati u frižideru, ne zamrzavati!
 • U slučaju hiperkalcemije se ne preporučuje uzimanje preparata D-drops!
 • Ukoliko imate sarkodiozu ili kamen u bubregu potražite lekarski savet pre uzimanja preparata!
 • Ukoliko već koristite neki drugi preparat koji sadrži vitamin D, pre uzimanja D-drops potražite lekarski savet!
Vitamin d3 u kapima

 

 

Zemlje u kojima možete naruciti proizvode:
 
Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina,
Srbija, Makedonija i ostale zemlje EU
 
PRIRODA JE NAŠ TAJNI SASTOJAK !

Naručite D-Drops u vašoj zemlji!